5 ultieme tips bij de start van je huwelijksplanning

Feest organiseren

Yes! Het trouwseizoen is officieel geopend. Dat betekent: heel veel heerlijke huwelijken, en spetterende feestjes. Is het dit jaar nog nét niet aan jou? Dan is het tijd om inspiratie op te doen zodat je klaar bent voor volgend jaar. Hint, hint, hint. Je kan nooit voorbereid genoeg zijn. Daarom zetten we onze vijf ultieme huwelijksplanning tips voor jou op een rij. Graag gedaan!

Alles start met een locatie of feestzaal

Location, location, location! Voor je echt aan de slag kunt met traiteurs, uitnodigingen en muziek leg je eerst een feestzaal of eventlocatie vast. Dat doe je best ongeveer een jaar vooraf, tot soms wel anderhalf jaar als je een erg gewilde plek op ‘t oog hebt.

Je droomlocatie is de basis van je huwelijksfeest. Dat, in combinatie met de datum. Wees niet afgeschrikt als de zaal die je wilt niet meer beschikbaar is op ‘t weekend van je keuze. Onderhandel voor andere data en kijk wat de mogelijkheden zijn. Feestzaal vastgelegd? Dan kun je verder met de rest!

Locatie huwelijksfeest PartyPal.be

Jouw gasten zijn in the mood for food

Natuurlijk is je openingsdans zo mooi om naar te kijken, en kan je een indrukwekkende DJ écht niet vergeten. Toch is er nog één ding dat net iets belangrijker is: om te beginnen moeten de basisbehoeften van je gasten zijn voldaan. Zorg er dus voor dat er voldoende eten is voorzien wanneer je gasten uitnodigt om samen met jou te vieren. Zeker in onze Bourgondische cultuur wordt er vaak wat lekkers verwacht. Ontdek op PartyPal meteen de mogelijkheden om heerlijke catering te bestellen.

Als diner, maar ook zeker tijdens het avondfeest. Denk aan een smakelijke hapjestafel of late night snack. Een foodtruck misschien? Een gevulde maag houdt je gasten blij en geeft voldoende energie om tot in de vroege uurtjes door te gaan.

De huwelijksdecoratie van je feestzaal

Om de sfeer helemaal goed te krijgen heeft je feestzaal vast nog wat aankleding nodig. Kaarsjes, planten, sfeerverlichting, … Soms verzorgt de locatie dit zelf, maar dat is zeker niet overal het geval. Informeer je dus goed en zorg dat de aankleding van je feestzaal helemaal op punt staat!

Zorg ervoor dat je een mooi geheel creëert door te starten vanuit de basiselementen van je locatie. Heb je een authentieke schuur voorzien? Denk aan warme, gezellige kleuren en materialen. Kies je voor een industrieel pand? Metalen stoelen zijn de ideale combo! Ook de bloemen zijn erg belangrijk! Werk met seizoensbloemen en een gevarieerd kleurenpalet.

Aankleding van je feestzaal
Foto door Decoratie Jamie 

Je dagplanning en uitnodiging

Een feest zonder gasten? Dat bestaat niet. Denk dus goed na over wie je uitnodigt om samen met jou en je partner te vieren. Familie, vrienden, collega’s, … Je maakt het zo groot of klein als je zelf wilt.

Hoe je ze op de hoogte brengt? Stuur eventueel een ‘Save The Date’ kaartje ongeveer 4 maanden voor je huwelijk, en een duidelijke uitnodiging ongeveer 6 tot 8 weken vooraf. Hou daarbij zeker rekening met je dagplanning! 

De kans bestaat dat je een onderscheid maakt tussen avondgasten en daggasten. Die gasten krijgen dus allemaal een andere uitnodiging, met een aangepaste planning. Zo ben je zeker dat iedereen op de hoogte is van wanneer hij of zij op je huwelijksfeest wordt verwacht.

Ontwerp uitnodiging trouwfeest - Partypal.be
Foto door Studio Hermine

Picture perfect: de foto’s willen ook wat

Een fotograaf is enorm belangrijk. Cruciaal zelfs! Natuurlijk ken je vast wel iemand die hobbyfotograaf is en voor een prijsje bij jou wilt shooten. Of een van je vriendinnen die het misschien zelfs helemaal gratis doet. Dat is een mooie besparing, maar is niet altijd de beste keuze. Het betekent namelijk ook dat die vriendin minder aanwezig zal zijn op je feest zelf. Of wat als die ene hobbyfotograaf toch niet zo’n mooi resultaat neerzet als je zelf wou?

Je trouwt maar één keer. Die foto’s maak je dus niet zomaar nog een keertje opnieuw. Ga dus doordacht te werk. Bekijk portfolio’s, geef aan welke stijl je mooi vindt, en werk eventueel zelfs met een lijst van momenten die je zeker op beeld wilt hebben. Bovendien moet je je goed voelen bij een fotograaf. Beschouw hem of haar als een gast, en zorg samen voor het mooiste resultaat.

Tip: Ontdek onze professionele fotografen op PartyPal.be

Zo. Nu ben je klaar om nog wat verder te dromen, of om de handen uit de mouwen te steken. Wij staan in ieder geval voor je klaar wanneer je planning start. Met een heleboel tips en tricks, de beste leveranciers en heel veel fijne vooruitzichten. Succes!

Organiseer een onvergetelijk feest met PartyPal.be

Vragen of opmerkingen? In 3 stappen naar jouw onvergetelijk feest

Met PartyPal vind & boek je eenvoudig de beste feestpartners voor jouw event. Een onvergetelijk feest organiseren? Dat is kinderspel met PartyPal.

 • Stap 1: Vind een feestpartner

  Maak gebruik van ons handig filtersysteem om de ideale partner voor je feest te vinden. Laat ons weten waar je naar op zoek bent, voor welke gelegenheid en op welke locatie.

   
 • Stap 2: Boek een feestpartner

  Neem contact op met de partners op ons platform en maak eenvoudig de juiste afspraken. Ontdek hoe zij te werk gaan en hoe zij jouw feest naar een hoger niveau kunnen brengen.

   
 • Stap 3: Geniet meer van je feest.

  Dankzij een assortiment van geweldige partners ben jij zeker van een onvergetelijk feest. Eenvoudig georganiseerd met PartyPal, jouw digitale eventplanner.

Gerelateerde berichten