De meest unieke catering trends voor je bruiloft in 2020

Feest organiseren

Het nieuwe jaar is bijna in zicht! Hoog tijd om bij te praten over de unieke catering trends voor je bruiloft in 2020. Wij zien namelijk heel wat unieke ideetjes verschijnen, en dat geldt vooral als het op catering aankomt. Smakelijk!

Eenvoud op z’n best: naked cake als bruidstaart

Deze kende je misschien al van vorig jaar. In 2018 en 2019 was het een echte hit, en ook dit jaar blijft de ‘naked wedding cake’ helemaal bovenaan het lijstje staan. Deze bruidstaart is meestal gemaakt van een klassieke sponscake van minimum twee lagen, met tussen elke laag een dikke streep heerlijke vulling. Lekker vol vanbinnen, maar redelijk naakt aan de buitenkant. Je ziet de cake namelijk door de versiering, die overigens erg beperkt blijft. Een paar verse bloemen of fruit en de cake is klaar.

bruiloft catering trend naked cake

Past perfect binnen de boho vibes, of de moderne sfeer van een urban wedding. Voor het bruidspaar dat houdt van eenvoud, maar toch op een redelijk traditionele manier de mooiste dag ooit wilt vieren.

Gezellig samen: food sharing

Op een bruiloft kom je samen om de liefde te vieren. Waarom dan ook niet meteen gezellig samen genieten van kleine gerechtjes? Foodsharing is helemaal hip, en de perfecte formule voor een trouwfeest met een fijne, losse sfeer. Denk aan grote houten planken op tafel met allerlei lekkers: charcuterie, vers en kruidig brood, verschillende soorten kaas, olijven, pittige dipjes en smaakvolle salades.

food sharing bruiloft trend catering

Een gevulde tafel als die breekt het ijs, en zet meteen de juiste sfeer. Bovendien maak je meteen komaf met keuzestress: op zo’n plank leg je gewoon allerlei lekker partysnacks die makkelijk zijn om te eten, en door iedereen gesmaakt worden.

Booze bar: cocktail party

En wie zegt dat je eigenlijk een diner moet voorzien voor al je gasten? In 2020 doen veel koppels het nét iets anders. Waarom geen gezellige namiddag aan de bar? Deze zomer zie je veel foodtrucks met een gemengd concept: verfrissende cocktails, in combinatie met een paar lekkere hapjes. Perfect voor een intieme bruiloft in de zomer waar interactie centraal staat.

bruiloft catering trend cocktail

Stel je maar eens voor: jij, de liefde van je leven, een prachtig tuinfeest en onbezonnen sfeer. Dat kan niet anders dan slagen! Geen wonder dat steeds meer bruidsparen kiezen voor dit concept.

 

Met een kleine voetafdruk: duurzaam eten

En afsluiten doen we met een extra positieve noot. In het kader van een groene toekomst en oog voor duurzaamheid kiezen ook veel trouwers voor een duurzaam menu. Eentje met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Denk aan lokale producten, biologische gerechten of zelfs vegetarisch/veganistisch. Dat laatste is vast niet voor iedereen weggelegd, maar maakt absoluut een statement.

En, welke trend volg jij op jouw trouwfeest? Wij hebben in ieder geval een groot aanbod aan verrukkelijke cateraars voor je klaar staan. Je ontdekt ze hier.

Organiseer een onvergetelijk feest met PartyPal.be

Vragen of opmerkingen? In 3 stappen naar jouw onvergetelijk feest

Met PartyPal vind & boek je eenvoudig de beste feestpartners voor jouw event. Een onvergetelijk feest organiseren? Dat is kinderspel met PartyPal.

 • Stap 1: Vind een feestpartner

  Maak gebruik van ons handig filtersysteem om de ideale partner voor je feest te vinden. Laat ons weten waar je naar op zoek bent, voor welke gelegenheid en op welke locatie.

   
 • Stap 2: Boek een feestpartner

  Neem contact op met de partners op ons platform en maak eenvoudig de juiste afspraken. Ontdek hoe zij te werk gaan en hoe zij jouw feest naar een hoger niveau kunnen brengen.

   
 • Stap 3: Geniet meer van je feest.

  Dankzij een assortiment van geweldige partners ben jij zeker van een onvergetelijk feest. Eenvoudig georganiseerd met PartyPal, jouw digitale eventplanner.
   

Gerelateerde berichten