Een draaiboek voor je trouwdag? Goed idee!

Feest organiseren

Een draaiboek voor je trouwdag? Goed idee!

Of je het nu klein en intiem of groots en uitbundig viert, je trouwdag is een belangrijke dag. Een dag die veel voorbereiding en planning vraagt. En in alle voorbereiding kun je weleens het overzicht kwijtraken. Gelukkig kun je werken met een draaiboek voor je trouwfeest. Hiermee zorg je voor overzicht en kun je met veel plezier naar je trouwdag toeleven.

1. Wat is een draaiboek?
Op je trouwdag zit je vast aan een planning. Er moet spullen worden opgehaald en afgeleverd, mensen worden om een bepaalde tijd verwacht en natuurlijk staan het ja-woord en het feest ingepland. In het draaiboek van je trouwdag staat de planning van de hele dag uitgewerkt. Wie of wat moet wanneer waar zijn? In het draaiboek van je trouwdag kun je het in een oogopslag terugvinden. 
Maar ook de voorbereiding van de trouwdag kan in het draaiboek verwerkt worden. Wat moet er allemaal geregeld worden en hoever van tevoren? 

2. Hoe start je met een draaiboek?
Een trouwdag is pas een trouwdag als het ja-woord wordt gegeven. Neem het ja-woord daarom als startpunt van je draaiboek en plan de rest hieromheen. Kies je voor enkel een ceremonieel ja-woord op de dag van je trouwfeest? Of gaan jullie ook burgerlijk huwen op dezelfde dag? Dit heeft allemaal invloed op de invulling van de dag. Als het ja-woord is ingepland, ga je verder plannen. Welke aspecten zijn essentieel en welke zijn minder belangrijk? Plan de belangrijkste onderdelen al eerst in, zodat deze altijd in de planning passen. 

3. Waarom zou je een draaiboek gebruiken?
Als je al begonnen bent met het plannen van je speciale dag, dan weet je het al: er komt heel veel kijken bij het organiseren van een trouwdag. Door gebruik te maken van een draaiboek voor je trouwfeest, zorg je voor een duidelijk overzicht. Je weet precies wat er nog moet gebeuren en iedereen weet wat er wanneer van hem wordt verwacht. Maak het jezelf dus gemakkelijk en kies voor een draaiboek.

4. Voor wie maak je een draaiboek?
Het draaiboek maak je niet alleen voor jezelf. Als je een duidelijke uitwerking hebt, kunnen andere partijen het draaiboek ook volgen. Denk bijvoorbeeld aan een weddingplanner of ceremoniemeester. Zij kunnen jouw planning naadloos overnemen. Maar ook een feestzaal, hotel of fotograaf weet dankzij jouw planning precies wat er van ze wordt verwacht.

5. Waar hou je allemaal rekening mee bij een draaiboek?
In het draaiboek komt alles te staan wat er moet gebeuren. Denk dus niet enkel aan de trouwdag zelf, maar ook alles wat daarvoor wordt geregeld. Het maken en versturen van uitnodigingen, het zoeken naar een trouwjurk of trouwpak en het vinden van een locatie. Het zijn allemaal onderdelen die horen bij het organiseren van een trouwdag. Verwerk ze dus allemaal in het draaiboek. Dan weet je precies wanneer je wat moet regelen.

Zoals je hebt gelezen, komt er veel kijken bij het organiseren van een trouwdag. Gelukkig zijn er specialisten die jou kunnen helpen. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen omtrent je feest? Of wens je in contact te komen met de beste feestleveranciers? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Gerelateerde berichten