10 Tips voor een foodtruck op je trouwfeest

Feest organiseren

Foodtrucks zijn de ideale oplossing voor een heerlijk losse en ontspannen sfeer op je trouwfeest. Kies voor één of meerdere hippe foodtrucks en laat je genodigden proeven van verschillende gerechtjes aan letterlijk de lopende band. Veel verschillende kleine hapjes van verschillende foodtrucks of eerder 1 foodtruck die verschillende hapjes kan aanbieden? De keuze is aan jou!

Iets voor jullie? Ontdek meteen enkele foodtrucks voor je trouwfeest.

Ontdek hier 10 handige tips voor een foodtruck op je trouwfeest. 

Weet je nog niet wat voor lekkers je allemaal op je bruiloft wilt hebben? Een foodtrucks op trouwfeest is één van de mogelijke opties om neer te zetten op je bruiloft. Hierbij heb je natuurlijk de keuze uit verschillende soorten foodtrucks. 

Hierbij van ons 10 tips voor foodtrucks op je huwelijk.

1. Kies het juiste eten 

Er zijn natuurlijk verschillende foodtrucks, zoals frietjes, pasta's, bbq, wraps, pizza's en nog veel meer mogelijkheden. Maar kies verstandig voor iets wat de meeste gasten wel zullen lusten. Hou daarbij ook rekening met wat jullie zelf lekker vinden, het is tenslotte jullie speciale dag. Je kunt natuurlijk ook een aantal lekkernijen combineren. 

2. Vraag toestemming aan

Niet overal zijn foodtrucks op trouwfeest en toegestaan. Om een domper op je bruiloft te voorkomen kun je beter het zekere voor het onzekere nemen en vragen aan de locatie of het is toegestaan. 

3. Zorg dat alles geregeld is

Als je van tevoren alles goed doorneemt met de aanbieder van de foodtruck, kan er weinig fout gaan op de bruiloft zelf. Je wilt natuurlijk dat deze speciale dag perfect verloopt en daarbij ook de foodtrucks op je huwelijk.

Foodtruck trouwfeest aankleding

4. Hou rekening met ieder z'n kleding

Iedereen is deze dag netjes gekleed en je wilt natuurlijk niet dat er vlekken op de kleding van jouw gasten ontstaan door het eten. Kies daarom verstandig voor makkelijk eten en zorg voor wat zit- of staanplaatsen.

5. Zorg dat er voldoende is

Je wilt natuurlijk niet dat gasten hongerig rondlopen op jouw huwelijk, zorg daarom voor voldoende eten. Je kunt altijd beter te veel dan te weinig hebben, want zo weet je zeker dat de gasten voldoende gegeten hebben.

6. Zorg voor een alternatief

Je gasten in de regen laten staan is een echte no-go. Jouw huwelijk mag niet verregend worden en daarom moet je altijd een alternatief hebben voor de foodtrucks. Je kunt zelfs in de zomer niet altijd rekenen op lekker weer. 

Foodtruck op je feest

7. Ook bijgerechten zijn verstandig

Wil je wat meer diversiteit naast de foodtrucks? Zorg dan dat je ook wat andere lekkere gerechtjes hebt. Eventueel ook voor de mensen die toch het eten van de foodtruck niet lusten. 

8. Stel je gasten op de hoogte

Niet iedereen is van deze moderne tijd op de hoogte en weet überhaupt van een trouwfeest met foodtrucks af. Zorg daarom dat je altijd vermeld dat het geen culinair 8-gangen diner wordt, zodat jouw gasten ook hierop kunnen rekenen. 

9. Zorg voor sauzen en smeersels

Heb jij een foodtruck met frietjes of andere gerechten waar saus bij gegeten wordt geregeld? Zorg dan ook dat je hier bijpassende sauzen bij hebt. Heb je een foodtruck met soep en brood? Dan zijn smeersels ook wel erg lekker om erbij te zetten. Stem goed af met de aanbieder van de foodtruck wat zij aanbieden en waar je zelf voor moet regelen. 

Foodtrucks op je trouwfeest - PartyPal.be

10. Een toetje is altijd gepast

Om het eten van de bruiloft af te maken is een toetje nooit verkeerd. Je kunt er dus voor kiezen om ook een taarten/ijs foodtruck neer te zetten zodat de buikjes helemaal gevuld kunnen worden en het diner compleet is! 

Heb je nog meer vragen over een trouwfeest met foodtrucks of waar je allemaal voor moet zorgen? Wij beantwoorden dit graag voor je!

Vraag meteen een offerte aan bij verschillende foodtrucks voor je trouwfeest. Of ontdek ons overzicht van foodtrucks hier.

 

Organiseer een onvergetelijk feest met PartyPal.be

Vragen of opmerkingen? In 3 stappen naar jouw onvergetelijk feest

Met PartyPal vind & boek je eenvoudig de beste feestpartners voor jouw event. Een onvergetelijk feest organiseren? Dat is kinderspel met PartyPal.

  • Stap 1: Vind een feestpartner

    Maak gebruik van ons handig filtersysteem om de ideale partner voor je feest te vinden. Laat ons weten waar je naar op zoek bent, voor welke gelegenheid en op welke locatie.

  • Stap 2: Boek een feestpartner

    Neem contact op met de partners op ons platform en maak eenvoudig de juiste afspraken. Ontdek hoe zij te werk gaan en hoe zij jouw feest naar een hoger niveau kunnen brengen.

  • Stap 3: Geniet meer van je feest.

    Dankzij een assortiment van geweldige partners ben jij zeker van een onvergetelijk feest. Eenvoudig georganiseerd met PartyPal, jouw digitale eventplanner.

Gerelateerde berichten